Behandeling bij Psycholoog Marlies Ruseler

Behandeling

We doen het samen

Therapie, psychologische coaching of supervisie bij Psycholoog Marlies begint met een inventarisatie. Tijdens een gesprek bekijken we welke vragen je hebt en of ik degene ben die jou kan helpen met het beantwoorden daarvan.  

Tijdens een behandeling zijn voor mij bewustwording en inzicht belangrijk, omdat het fijn is om zelf te weten wat jij nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Los van wat de buitenwereld ervan vindt en los van wat je hierover misschien eerder in je leven hebt geleerd. Als je jezelf beter leert kennen, ga je optimale keuzes maken. 

Zijn wie je bent

Ik help je om zelf na te denken over de vragen die je hebt. En vaak zie je dan opeens andere dingen dan voorheen.  Dat komt omdat je tijdens de behandeling leert om op een andere manier naar de situatie te kijken. De situatie zelf verandert misschien niet, maar wel de manier waarop jij ermee om kunt gaan. 

We richten ons tijdens de behandeling op de dingen waar jij in het dagelijks leven tegenaan loopt. De behandeling is dus afgestemd op jou. Het is maatwerk, want in mijn praktijk is geen behandeling hetzelfde. 

katalysator

Zijn wie je bent

Ik ben alleen maar een katalysator in het proces dat bij jou op gang komt of zelfs al in beweging is. Een proces van zelfverwezenlijking, van meer en meer zijn wie je bent. Een proces waarin je jezelf beter leert kennen, waardoor je duidelijker keuzes kunnen maken voor de dingen die jij werkelijk wilt. Met meer inzicht in je mogelijkheden en beperkingen kun je ruimte maken voor je eigen creativiteit en je zelfhelende vermogen.

In welke vorm we werken maakt me niet uit. Dus als je het fijn vindt om met mij te praten dan mag dat. En als je liever een tekening maakt als je bij me op bezoek bent, dan is dat ook goed. Wandelen door het bos, samen zitten op een bankje, kleien, verven of doosjes vouwen. We kijken samen naar de behandelvorm die het beste bij jou past. Het gaat mij erom dat je ruimte geeft aan het proces dat zich wil of gaat voltrekken. Op welke manier dan ook. 

 

Voor informatie over de kosten van een traject verwijs ik je graag naar deze pagina. 

kennismaken

Een gesprek waarin we samen bepalen hoe ik je kan helpen

Wil je persoonlijk met mij in gesprek? 
Dan maken we samen een afspraak op een voor jou geschikt moment. 

CONTACT

Marlies Ruseler
Witte de Withstraat 5
7556 VE Hengelo
06 830 38 553
info@marliesruseler.nl

VOLG ME