Tarieven Psycholoog Marlies Ruseler

Een jas die past

Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars of gemeenten en ik lever geen vergoede zorg. De kosten van een behandeling worden daarom door de zorgverzekeraar of de gemeente niet vergoed en zijn volledig voor eigen rekening.

Heel bewust heb ik voor deze vrijheid gekozen. Jarenlang had ik wel contracten en heb ik in toenemende mate ervaren dat deze manier van werken niet bij mij past. In ruil voor (gedeeltelijke) vergoeding van de zorg die ik leverde, legden de instanties regels op die ik zowel persoonlijk als professioneel heb ervaren als een keurslijf. Het voelde als een jas die me niet past en alsof mijn praktijk mijn eigen bedrijf niet meer was. 

Creativiteit

Geen contracten

De druk van die extra regels en administratie kost mij persoonlijk zoveel energie, dat het me uitput. Energie waar  geen behandeling beter van wordt. Inmiddels weet ik dat als ik mezelf teveel in bochten ga wringen en teveel ga doen wat anderen van me willen, mijn energie en creativiteit te weinig ruimte krijgen. Die kunnen dan niet lekker vrijuit stromen en hun eigen weg gaan. Ik wil jou graag helpen om voor jouw energie en creativiteit op een liefdevolle manier ruimte te maken in jouw eigen leven. Dan moet ik zelf natuurlijk wel het goede voorbeeld geven.

Spannend

Voor vergoeding van mijn zorg keken medewerkers van gemeenten en verzekeraars niet alleen mee met mijn administratie, maar ook met de inhoud van de behandeling. Zonder deze bemoeienis heb je de hele behandeling zelf in eigen hand. Er is geen toestemming vooraf en er is geen verwijzing van de huisarts nodig. Bovendien is jouw privacy beter beschermd omdat er, behalve in mijn eigen dossier, over de behandeling nergens iets terug te vinden is. 

Tarieven

Eerste inventarisatie: € 120,- ongeacht de duur. Reken op ongeveer anderhalf uur. 

Therapie: € 80,- per uur. 

Supervisie:€100 per uur.

Coaching voor particulieren:€80,- per uur

Coaching voor bedrijven:  €100,- per uur

 

In alle gevallen wordt de tijd van gesprekken op een kwartier afgerond.

In alle gevallen kunnen gesprekken ook digitaal via beeldbellen plaatsvinden. Dan gelden de hierboven genoemde tarieven.

Voor telefonische gesprekken en e-mailcontact in het kader van een traject (therapie, supervisie of coaching) gelden de hierboven genoemde tarieven, waarbij de tijd wordt afgerond op vijf minuten.

Coaching is mogelijk aftrekbaar en wellicht een aantrekkelijke optie voor ZZP’ers en bedrijven. Ik bereken geen BTW vanwege de vrijstelling voor medische beroepsbeoefenaren.

 

Kennismaken

Een gesprek waarin we samen bepalen hoe ik je kan helpen

Wil je persoonlijk met mij in gesprek? 
Dan maken we samen een afspraak op een voor jou geschikt moment. 

CONTACT

Marlies Ruseler
Witte de Withstraat 5
7556 VE Hengelo
06 830 38 553
info@marliesruseler.nl

VOLG ME