Tarieven Psycholoog Marlies Ruseler

Geen contracten

Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars of gemeenten en ik lever zorg die alleen vanuit de aanvullende verzekering soms gedeeltelijk wordt vergoed. De kosten van een behandeling worden daarom door de zorgverzekeraar of de gemeente niet vergoed en zijn in veel gevallen grotendeels  voor eigen rekening. Mijn praktijk is vrij toegankelijk en een verwijzing van de (huis)arts of indicatie van de gemeente is niet nodig. 

Een jas die past

Heel bewust heb ik voor deze vrijheid gekozen. De periode waarin ik wel contracten had, heb ik in toenemende mate ervaren als een keurslijf. Het voelde als een jas die me niet past en alsof mijn praktijk mijn eigen bedrijf niet meer was.

De druk van die extra regels en administratie kost mij persoonlijk zoveel energie, dat het me uitput. Energie waar geen behandeling beter van wordt.

 

Spannend

Inmiddels weet ik dat als ik mezelf teveel in bochten ga wringen en teveel ga doen wat anderen van me willen, mijn energie en creativiteit te weinig ruimte krijgen. Die kunnen dan niet lekker vrijuit stromen en hun eigen weg gaan. Ik wil jou graag helpen om voor jouw energie en creativiteit op een liefdevolle manier ruimte te maken in jouw eigen leven. Dan moet ik zelf natuurlijk wel het goede voorbeeld geven. 

Tarieven

Therapie: € 80,- per uur. 

Supervisie:€ 100,- per uur.

Coaching voor particulieren:€ 80,- per uur

Coaching voor bedrijven:  € 100,- per uur

In alle gevallen wordt de tijd van gesprekken op een kwartier afgerond.

In alle gevallen kunnen gesprekken ook digitaal via beeldbellen plaatsvinden. Dan gelden de hierboven genoemde tarieven.

Voor telefonische gesprekken en e-mailcontact in het kader van een traject (therapie, supervisie of coaching) gelden de hierboven genoemde tarieven, waarbij de tijd wordt afgerond op vijf minuten.

Een afspraak kan kosteloos worden afgezegd of verplaatst, mits dat tenminste 24 uur voor de afspraak wordt doorgegeven via info@marliesruseler.nl of telefoonnummer 06 830 38 553. Bij annulering binnen deze termijn wordt een consult van één uur in rekening gebracht.

Coaching is mogelijk aftrekbaar en wellicht een aantrekkelijke optie voor ZZP’ers en bedrijven. Ik bereken geen BTW vanwege de vrijstelling voor medische beroepsbeoefenaren.

Vergoedingen

Sinds 1 januari 2021 ben ik lid van Het NVPA. Dit is een erkende beroepsvereniging voor psychosociaal therapeuten, waaronder psychologen. 

Mijn lidmaatschap bij het NVPA maakt voor jou gedeeltelijke vergoeding van een traject in mijn praktijk misschien mogelijk. Je kunt namelijk aanspraak maken op vergoeding vanuit de Alternatieve Geneeswijzen, die een onderdeel zijn van de aanvullende verzekeringen.  Ik adviseer je om zelf in je polis op te zoeken op welke vergoeding je recht hebt. 

Kennismaken

Een gesprek waarin we samen bepalen hoe ik je kan helpen

Wil je persoonlijk met mij in gesprek? 
Dan maken we samen een afspraak op een voor jou geschikt moment. 

CONTACT

Marlies Ruseler
Witte de Withstraat 5
7556 VE Hengelo
06 830 38 553
info@marliesruseler.nl

VOLG ME